Semnificatia Tarotului

Tarotul si ghicitul in carti

Omenirea a a fost dintotdeauna fascinata de viitor si a cautat raspunsuri folosindu-se de diferite metode de divinatie. Tarotul face parte din marea familie a artelor divinatorii, precum ghicitul in rune, pendulul, si numerología.

Chiromantia (arta de a citi in carti) a fost folosita inca din Antichitate de catre egipteni, dar si de catre chinezi si chiar de indieni. Insa tara unde s-a nascut tarotul modern, in secolul 15, este Italia. Cartile de tarot s-au raspandit foarte repede in toata Europa,Tarotul si ghicitul in carti si sunt folosite si in ziua de azi pentru a ghici viitorul.

Cel care stpaneste arta de a ghici in carti, vede ca intr-o oglinda viata celui pentru care citeste. Dar pentru a putea citi trecutul, prezentul si viitorul persoana care ghiceste in aceste carti, trebuie sa aibe o anumita putere spiritula, fie ea mostenita sau dobandita. Altfel, nu va reusi sa inteleaga subtilitatile mesajelor cartilor de tarot.

Ca toate artele divinatorii, tarotul ofera raspunsuri la problemele setimentale (tarotul in dragoste), profesionale si financiare ale persoanei caruia i se ghiceste.

Cartile de tarot pot da raspunsuri clare si precise, in special daca sunt intrebari la care se poate raspunde prin da si nu. Pentru intrebarile simple de tip da/nu cel mai des se folosesc pasentele.

Tipuri de Tarot si metode de ghicire

Cel mai raspandit este Tarotul de Marseille.

Tipuri de Tarot si metode de ghicireTarotul de Marseille contine 78 de carti, care se impart in 22 arcane majore si 56 arcane minore.

Arcanele majore simbolizeaza schimbarile importante din viata unei persoane, cum va evolua acea persoana din punct de vedere spiritual si ce lectii mai are de invatat de la viata.

Arcanele majore sunt : Nebunul, Magicianul, Inalta preoteasa, Imparateasa, Imparatul, Marele preot, Indragostitii, Carul Triumfal, Forta, Pustnicul, Roata Destinului, Justitia, Spanzuratul, Moartea, Echilibrul, Diavolul, Turnul, Steaua, Luna, Soarele, Judecata, Lumea.

Fiecare arcana majora are o semnificatie aparte, dar interpretarea cartilor de tarot trebuie facuta tinand cont atat de pozitia cartii (normala sau inversata), cat si de celelate carti care au fost etalate.

Arcanele minore vorbesc de viata cotidiana a persoanei pentru care se ghiceste.

Cele 56 arcanele minore sunt impartite in 4 grupe in functie de elementele pe care le reprezinta : elementul aer este reprezentat de cartile de pica sau inima neagra (Spade), elementul pamant este reprezentat de romb (Moneda), elementul apa este reprezentat de cupa sau inima rosue (Cupa), si elementul foc are ca simbol trefla (Bate)

Fiecare grupa are o anumita culoare si contine 10 carti numerice si 4 figuri (regele, dama, valetul si cavalerul).

Pentru interpretarea cartilor se folosesc mai multe tipuri de etalari in tarot– crucea celtica, secretul marii preotese, pata oarba, jocul relatiilor, jocul deciziile, jocul partenerilor. Conteaza foarte mult ce raspuns se cauta in momentul in care se alege un anumit tip de etalare in tarot. Cel mai frecvent se folosesc etalarile cu 3 carti de tarot care prezinta trecutul, prezentul si viitorul.

In afara de cartile de tarot de marseille, exista multe alte tipuri de carti utilizate in tara noastra, cum ar fi cartile de tarot unguresc, cartile de tarot tiganesc dar si carti normale de joc.

Indiferent ce carti de tarot folosesti, trebuie sa stii ca ele iti prezinta un viitor posibil. Insa nu uita ca beneficiezi de liberul arbitru. Si asta iti permite sa-ti schimbi viitorul cu fiecare decizie luata, in orice moment.